Radboudumc MKA-afdeling
13 december 2016

  Op creatieve wijze linoleum leggen

  Basisschool Stad en Esch uit Meppel heeft kennis gemaakt met onze ervaring en creativiteit op het gebied van het leggen van linoleumvloeren. Dit bijzondere project stond geheel in het teken van het ‘pimpen van de vloer’ en bood ons een prachtige uitdaging. De vloer is voorzien van vrolijke symbolen welke betrekking hebben op de scheikunde en refereren aan het onderwijs en de wetenschap. Op deze wijze is een leuke, aantrekkelijke vloer voor zowel leerkrachten als leerlingen gecreëerd.

  Deze ‘gepimpte’ vloer is verwezenlijkt middels het uitsnijden de symbolen in oude stukken vloer met behulp van messen en een passer. De achtergebleven ruimte is vervolgens opgevuld met een kleurrijke samenstelling linoleum vloer, waardoor representaties van het atoomsymbool en de ‘Bunsen burner’ zichtbaar zijn geworden.

  Voordelen van linoleum leggen

  De linoleum vloer beschikt over een aantal eigenschappen die in het geval van scholen van pas komen. Mede doordat de vloer strak en naadloos af te werken is, blijven er geen stof en andere viezigheden achter in de naden en is de vloer eenvoudig te reinigen. Daarnaast is linoleum vochtafstotend, zodat kinderen zonder problemen kunnen knoeien met water en andere vloeibare stoffen. De vloer kan simpelweg afgenomen worden met een droge, weliswaar vocht opnemende, doek en hij is weer zo goed als nieuw.

  Linoleum leggen als vloer is ook ecologisch verantwoord. Dit komt doordat de vloer op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd en materialen als lijnolie en natuurlijke harsen in oxidatieketels worden gemengd. Hierdoor is de vloer bij het produceren ervan zo min mogelijk belastend voor de natuur, wat vandaag de dag ook zeker niet onbelangrijk is.

  Wilt u meer weten over een linoleumvloer leggen? Of wat de mogelijkheden zijn voor uw woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag vooruit met vrijblijvend advies.